Bevrijdingssoepritten!!

Op 5 mei a.s. organiseert Stichting Befrijdingsfestival Fryslân een groots – Coronaproof! – evenement in Friesland! Dit i.s.m. De Klinze H.Q.Ternaard e.a.

05-05-2021 Coronaproof evenement in Friesland!!!

Wat gaat er gebeuren?

In heel Friesland wordt door een groot aantal konvooien, (3 legervoertuigen per konvooi), ‘Bevrijdingssoep’ gedistribueerd naar ziekenhuizen, verzorgings- en andere tehuizen en naar ouderen/zieken die door Corona lange tijd geïsoleerd zijn geweest.

Dit evenement is getoetst bij de veiligheidsregio en er is toestemming voor gegeven! Radio-en TV Fryslân zullen meereizen en verslag doen van de rit. Het historische jachtvliegtuig, de Hawker F6 Hunter, zal de hele dag in de lucht zijn.

Wie?

Alle bestuurders van een 2e WO gerelateerd voertuig kunnen zich opgeven. Met name motorrijders!

U kunt zich opgeven per voertuig, maar ook in een groepje van 3 voertuigen die samen een konvooi vormen.

Waar?

De distributie van de soep vindt plaats in heel Friesland, inclusief de eilanden.

Het startpunt is in principe Leeuwarden (Vliegbasis of industrieterrein de Hemrik) maar bij massale opgave zullen er meer distributiepunten komen. Dit in lijn met de Coronabeperkingen. Logistiek zit het zo in elkaar, dat elk konvooi een rit zal hebben van minimaal 60 km.

Wanneer?

Op 5 mei.

Deelnemers die van buiten de provincie komen, zullen -zelfvoorzienend- (vanwege Corona) de nacht van 4 op 5 mei kunnen doorbrengen op een door ons geselecteerde camping in de omgeving van Leeuwarden DE KOSTEN VAN DE OVERNACHTING WORDEN DOOR DE ORGANISATIE VERGOED EN RECHTSTREEKS VERREKEND MET DE BETREFFENDE CAMPING!

Wat kost het?

Niets, behalve de brandstof. Overnachting voor de deelnemers van buiten de provincie (Op de camping, geen hotelovernachting) wordt vergoed, er is een stevig voedselpakket voor onderweg.

Er zal een hoogwaardig gedenkschildje aan de deelnemers worden uitgereikt, natuurlijk de routebeschrijving en een prachtige historische kaart van Friesland anno 1945!

Waar kan ik me opgeven?

U kunt zich opgeven via het volgende mailadres:

deklinzehq@gmail.com

U ontvangt dan z.s.m. het uitgebreide opgaveformulier.

Dit is de mogelijkheid om mee te doen aan een evenement op 5 mei aanstaande, in een jaar waarin een groot aantal evenementen op velerlei gebied niet door zal kunnen gaan. Dit na een jaar waarin niets mogelijk was op KTR gebied, ritten, evenementen en beurzen. Daarom roepen wij u op om deze kans te grijpen en u massaal op te geven, zodat we samen een onvergetelijke dag zullen hebben!

AAN HET EINDE VAN DE DAG ZAL, INDIEN MOGELIJK, M.B.V. EEN DRONE, EEN OVERZICHTSFOTO GEMAAKT WORDEN VAN ALLE DEELNEMENDE VOERTUIGEN. DIT OP EEN NU NOG GEHEIME EN NIET VOOR PUBLIEK TOEGANKELIJKE LOCATIE!

Verdere informatie volgt o.a. via deze website en -na opgave- per mail.

Voor zeer dringende vragen: Bel Meindert Hoekstra, 06-41450724.

Stichting Befrijdingsfestival Fryslân en De Klinze HQ.

Total Page Visits: 70 - Today Page Visits: 4